Wat zijn tape extensions precies?

Als je hebt gehoord van tape extensions, maar niet precies weet wat ze zijn en hoe ze werken, ben je niet de enige. Tape extensions zijn een populaire methode voor het verlengen en volumineuzer maken van het haar, en ze worden steeds meer gebruikt door mensen die dromen van prachtige, volle lokken. In dit artikel gaan we dieper in op wat tape extensions precies zijn en hoe ze worden toegepast.

De basis van tape extensions

Tape extensions zijn dunne stroken van menselijk haar die aan beide zijden zijn voorzien van een plakkerige tape. Deze tape wordt gebruikt om de extensions op het natuurlijke haar aan te brengen. De tape is speciaal ontworpen om veilig te hechten aan het haar en langdurige resultaten te bieden. Het beste van alles is dat tape extensions er natuurlijk uitzien en aanvoelen, waardoor je een naadloze en onopvallende haarverlenging kunt bereiken.

Hoe worden tape extensions toegepast?

Het aanbrengen van tape extensions gebeurt meestal in een salon door een ervaren hairstylist. De extensions worden in kleine delen van het haar aangebracht, dichtbij de wortels. De stylist maakt een scheiding in het haar, plaatst de tape extension tegen de hoofdhuid en drukt het stevig vast. Vervolgens wordt er een extra strook tape extension bovenop geplaatst, waardoor het natuurlijke haar tussen de twee strips komt te zitten. Dit creëert een veilige en stevige hechting.

Voordelen van tape extensions

Tape extensions hebben verschillende voordelen die ze zo geliefd maken bij veel mensen. Ten eerste bieden ze directe lengte en volume aan het haar. Als je altijd al hebt gedroomd van langer en voller haar, kunnen tape extensions je die gewenste transformatie geven.

Daarnaast zijn tape extensions zeer comfortabel om te dragen. De tape is plat en flexibel, waardoor de extensions nauwelijks voelbaar zijn en geen ongemak veroorzaken. Je kunt je haar normaal stylen, wassen en verzorgen zonder beperkingen.

Een ander voordeel is de veelzijdigheid van tape extensions. Ze kunnen worden gestyled en behandeld als natuurlijk haar, waardoor je vrij bent om verschillende kapsels en looks uit te proberen. Of je nu krullen wilt of je haar steil wilt maken, tape extensions kunnen je helpen je gewenste stijl te bereiken.

Onderhoud en levensduur van tape extensions

Om de levensduur van je tape extensions te verlengen, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Het wordt aanbevolen om speciale haarverzorgingsproducten te gebruiken die zijn ontworpen voor extensions. Vermijd het gebruik van producten die olie bevatten, omdat dit de hechting van de tape kan aantasten.

Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het borstelen en stylen van je haar. Gebruik een zachte borstel en begin altijd vanaf de onderkant om knopen en klitten te voorkomen. Vermijd het trekken of trekken aan de extensions, omdat dit kan leiden tot beschadiging van zowel het natuurlijke haar als de tape extensions. Het is ook raadzaam om hitte beschermende producten te gebruiken voordat je warmte stylingtools zoals een stijltang of krultang gebruikt.

Tape extensions hebben over het algemeen een levensduur van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van hoe goed je voor ze zorgt en hoe snel je haar groeit. Na verloop van tijd kunnen de tape extensions losser worden en is het nodig om ze opnieuw aan te laten brengen. Dit kan worden gedaan door een professionele hairstylist.

Het verwijderen van tape extensions

Het verwijderen van tape extensions vereist zorg en precisie om schade aan het haar te voorkomen. Het is raadzaam om dit te laten doen door een professional. De stylist gebruikt een speciale oplossing om de tape los te maken, waardoor de extensions voorzichtig kunnen worden verwijderd zonder het haar te beschadigen. Het is belangrijk om de juiste verwijderingstechniek te volgen om ongewenste klitten en haarbreuk te voorkomen.

Het vinden van een betrouwbare hairstylist

Als je geïnteresseerd bent in het laten plaatsen van tape extensions, is het belangrijk om een betrouwbare hairstylist te vinden die ervaring heeft met het werken met extensions. Vraag om aanbevelingen van vrienden of familie, lees reviews en bekijk het portfolio van de stylist om ervoor te zorgen dat je in goede handen bent.

Een professionele hairstylist zal je ook kunnen adviseren over de beste haarkleur en textuur die bij jouw natuurlijke haar passen, evenals de juiste verzorging en onderhoudsinstructies.

127 Comments

Geef een reactie