Je tuin omtoveren voor de zomer

Nu het buiten warmer wordt, wil je volledig tot rust kunnen komen in de tuin. Ook vormt de tuin voor je kinderen een plek om zich uit te leven met vriendjes en vriendinnen. Hoe maak jij van de tuin een ideale ruimte voor de zomerperiode? Vaak wordt van tuinen gezegd, dat zij het verlengde van de woonkamer moeten zijn. Het kan om deze reden leuk zijn om op je terras een buitenkleed te gebruiken en bijvoorbeeld een lichtsnoer in de tuin op te hangen. Zo creëer je ook buiten een gezellige, huiselijke sfeer. Om te kunnen ontspannen kan een spa kopen interessant zijn. Steeds meer consumenten overwegen het. In dit artikel lees je meer over het aanpakken van de tuin. 

Voorzie de tuin van een spa of zwembad 

Met een spa heb je het hele jaar door de mogelijkheid om te ontspannen. Kies voor een spa voor vier tot zes personen, of ga voor een compact model voor twee gebruikers. Het helpt je het energieverbruik ervan niet onnodig hoog op te laten lopen. Vergelijkbaar met een spa kan ook een zwembad het overwegen waard zijn. Zeker jongere kinderen zullen de voorkeur aan een zwembad geven, boven de spa. Nadeel van een zwembad is dat je deze normaliter uitsluitend in de zomerperiode kunt gebruiken. In de herfst is het er al snel te koud voor. Een spa of zwembad hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Kijk eens naar een opblaasbaar model, of een variant in een aluminium frame. 

Meer kleur in de tuin met extra borders 

Reeds las je al, dat je de tuin aan kunt kleden met een buitenkleed en bijvoorbeeld een aantal lampen. Ook vrolijk gekleurde bloempotten op het terras helpen van de tuin een fraaie ruimte te maken, waar je deze zomer optimaal kunt genieten. Vul de bloempotten met kleurrijke planten als violen of geraniums. Een alternatief is het gebruik van verse kruiden. Je kunt ze verwerken in een zomerse salade! Naast deze accessoires voor het terras, is het slim om een aantal borders in de tuin te gebruiken. De borders vul je met verschillende soorten planten en heesters. Het geeft de ruimte meer kleur en trekt daarnaast verschillende insecten aan. Denk aan vlinderen die vrolijk door de tuin vliegen, of bijvoorbeeld bijen. Ze helpen ons de flora en fauna te onderhouden. 

Leg een gazon aan om een koele plek te creëren 

Tegenwoordig is men al snel geneigd om voor een tuin met een groot terras te kiezen. Het maakt dat men nauwelijks nog tijd kwijt is aan het onderhouden van de tuin. Toch is het verstandig om een deel van deze tegels weg te laten; leg een gazon aan. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, wanneer je gebruik maakt van graszoden. Je hebt al snel een mooi, dicht gazon. Een gazon biedt het voordeel dat dit geen warmte opneemt, in tegenstelling tot een bestraat terras. Doordat tegels en stenen de warmte opnemen, wordt de tuin al snel een warme en benauwde ruimte. Daarbij biedt het gazon een fijne plek voor je kinderen; ze kunnen er onbezorgd spelen.  

435 Comments

Geef een reactie