Hoe kan je de communicatie naar klanten professionaliseren via een videowall en narrowcasting

Communicatie is een enorm belangrijk onderdeel van bedrijfsvoering. Eigenlijk is de communicatie misschien wel het belangrijkste wat goed moet zijn voor een bedrijf. Als de potentiële klant namelijk niet snapt wat jouw bedrijf doet en waarom jullie goed zijn, dan zal hij al snel voor een ander bedrijf kiezen. Het is dus als eerste heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je duidelijk maakt wat jouw bedrijf precies doet. Dit kan je bijvoorbeeld doen op je website, maar ook een brochure is hiervoor geschikt. Als je bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf hebt, is het belangrijk om te vermelden waar je precies wil en kan schoonmaken en wat voor precieze diensten je aanbiedt. Maak je alleen vakantiehuisjes schoon of ben je ook inzetbaar voor kantoren of om bij mensen thuis schoon te maken? Hoe duidelijker je formuleert wat jij precies doet, hoe beter de doelgroep jou kan vinden. Communicatie is dus enorm belangrijk en omvat veel verschillende aspecten. Ook kan je communicatie uitdragen via heel veel verschillende kanalen. Het is belangrijk om je op meerdere kanalen te profiteren om zo de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten.

Verschillende manieren van communicatie

De meest standaard manieren van communicatie zijn bijvoorbeeld in een krant of via een website. Ook sociale media wordt een steeds meer gebruikte vorm van communicatie. Door op zo veel mogelijk media je bedrijf te laten zien, kan dit je klantenaantal enorm vergroten. Hierbij is het wel van belang om de media die je gebruikt aan te passen aan je doelgroep. Als je doelgroep vooral ouderen zijn, heeft het waarschijnlijk niet zo veel nut om veel op Instagram te focussen, aangezien ouderen dit niet zo veel gebruiken. Er zijn ook wat minder bekende vormen van communicatie. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om narrowcasting. Dit houdt in dat je een scherm ophangt waarmee je boodschappen communiceert naar je klanten. Denk bijvoorbeeld eens aan de bioscoop. Op verschillende schermen wordt vaak informatie naar je getoond. Zo kan je bijvoorbeeld op een scherm zien welke films er allemaal draaien en op welke tijd. Op een ander scherm kan je trailers van nieuwe films zien die binnenkort uitkomen. Hierdoor krijg je dus ongemerkt heel veel informatie tot je. Misschien zie je op een van de schermen wel een andere film waar je ook heel nieuwsgierig naar bent. In dat geval word je indirect wellicht overgehaald om nog eens naar de bioscoop te komen.

Narrowcasting inzetten in veel verschillende branches

In heel veel verschillende branches kan narrowcasting een uitkomst bieden. De klantaantallen kunnen enorm stijgen door narrowcasting en ook de uitgaven per klant kunnen enorm omhoog schieten door videowalls in winkels. De retail is dus ook een branche waar tv-schermen vaak gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor videowalls in de publieke sector. Met de televisieschermen kan bijvoorbeeld de weg gewezen worden of er kunnen mededelingen weergegeven worden bij de entree van het gebouw. Ook in restaurants kunnen schermen erg goed van pas komen, bijvoorbeeld om derving te voorkomen of om bepaalde acties weer te geven.

1.121 Comments