Het spa leven bij jou thuis

Wanneer je een spa in je huis bouwt, wil je een omgeving creëren die ontspannend en uitnodigend aanvoelt. Overweeg om hiervoor kaarsen, muziek en verlichting te gebruiken om de perfecte sfeer te creëren. Zorg ervoor dat je ruimte comfortabel is door zachte vloeren en kussens toe te voegen. Streef naar symmetrie bij het ontwerpen van je speelruimte zodat deze er evenwichtig uitziet. Zorg ervoor dat je vooruit plant bij het maken van je design wellness, zodat alles comfortabel in de kamer past. Dit laat voldoende ruimte tussen elk apparaat zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor gasten met mobiliteitsproblemen of beperkte bewegingsvrijheid.

Creëer zachte verlichting met kaarsen

Denk bij het opzetten van je spa aan de verlichting. Kaarsen zijn een geweldige manier om zachte verlichting te creëren en de juiste sfeer voor ontspanning te creëren. Er zijn veel verschillende soorten kaarsen die je kunt gebruiken, zoals bijenwas of sojakaarsen die schoner branden dan gewone was op paraffine basis. Als je allergisch bent voor bepaalde geuren, zorg er dan voor dat je de ongeparfumeerde versies koopt. Zorg ervoor dat je veiligheidsmaatregelen neemt bij het gebruik van kaarsen in je thuisspa. Denk eraan om geen brandbare materialen in de buurt te zetten die vlam kunnen vatten door de hitte van een kaars. Houd de vlam uit de buurt van gordijnen, zodat ze niet in brand vliegen als er een briesje langs waait terwijl ze in de buurt van open vuur zijn. Zo voorkom je ook dat er rook in je ogen komt. Houd lucifers buiten het bereik van kinderen die ermee kunnen spelen. Een thuisspa hoeft niet in een speciale ruimte te zijn. Het kan in je badkamer of in de buurt van je design zwembad zijn, waar je je maar prettig en ontspannen voelt.

Bepaal de sfeer met ontspannende muziek

Muziek is een essentieel onderdeel van de spa-ervaring en je kunt het gebruiken om de sfeer voor je spa-dag te bepalen. Kies muziek die kalmerend en rustgevend is, zodat je een ontspannende ervaring hebt. Je wilt er ook zeker van zijn dat niemand anders kan horen waar je naar luistert terwijl je in bad bent.

Scrub onder de douche

Exfoliëren is een geweldige manier om je huid voor te bereiden op een spabehandeling. Afschilfering helpt bij een droge huid door dode cellen te verwijderen, waardoor je huid er dof en ruw uit kan zien. Het helpt ook bij de behandeling van acne omdat het de poriën ontstopt en bacteriën verwijdert die puistjes veroorzaken. Afschilfering helpt bij cellulitis omdat het de vetophoping in het lichaam verwijdert, ook op de dijen en billen.

Hydrateren van top tot teen

Het hydrateren van je huid is een van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine, vooral als je hem er jong en gezond uit wilt laten zien. Vochtinbrengende crèmes vormen een beschermende barrière tussen de huid en haar omgeving. Dit helpt voorkomen dat het te snel uitdroogt of vocht verliest. Ze helpen ook ontstekingen te verminderen die tot donkere vlekken kunnen leiden en het verbetert de elasticiteit. Het verhoogt ook de celvernieuwing en vermindert acne-uitbarstingen. Sommige moisturizers bevatten ook ingrediënten zoals SPF-bescherming om je huid verder te beschermen tegen beschadiging door de zon.

Geef een reactie