De laatste trends op het gebied van design meubels

Het inrichten van je huis is geen gemakkelijke opgave. Zeker niet wanneer je een voorliefde voor moderne elementen en trends hebt. Er zijn op het gebied van meubels wel een aantal trends te volgen, om je huis op een leuke manier in te richten. Design meubilair gaat namelijk ook enorm met de tijd mee, ieder jaar komen er weer nieuwe trends voorbij, die jij kunt toepassen in jouw meubels. Wij zetten een twee populaire trends voor je op een rij.

Gebruik pastelkleuren

Pastelkleuren zijn weer helemaal in de mode, ook in het meubilair. Pastelkleuren geven vaak een rustige en stijlvolle sfeer in je woonkamer, en worden vandaag de dag dan ook veel in designmeubelen gebruikt. In de herfst zijn met name kleuren als beige en lichtgroen erg populair. Deze kleuren hoeven niet per definitie terug te komen in de stof, maar kan ook in kleinere elementen terugkomen zoals kussens of handgrepen. Het is ook verstandig om deze kleuren goed af te stemmen op je vloersoort. Als je een donkere laminaatvloer hebt of een lichte gietvloer, dan kun je de kleuren van je meubelen hier prima op aanpassen.

Ongebruikelijke vormen.

Een meubelstuk in een standaard vorm zie je niet veel terug in een huiskamer vol design meubels. Wanneer één van meubels een wat afwijkende vorm heeft, zonder dat het onpraktisch wordt, kan dat een hele moderne touch aan je huiskamer geven. Denk bijvoorbeeld aan een voetenbank of een bijzettafel. De functie blijft gelijk, maar door de iets andere vorm dan dat je gewend bent, valt het extra op.

Om op de hoogte te blijven van de leuke trends, is het aan te raden om vaak speciaalzaken te bezoeken om inspiratie op te doen. Praat ook veel met andere liefhebbers van design en interieur, om samen gedachtes uit te wisselen. Zo kom je vaak tot de beste ideeën.

Geef een reactie